fredag 11 december 2015

En vacker vy

Temat i Blommig fredag är "En vacker vy". Jag blir ofta tagen av vyer, blir stående, fångar in platsens känsla och njuter. Den bästa vyn för mig finns hemmavid. Jag ser den ofta när jag är ute och promenerar med hunden.


Den är slående vacker i alla väder! I snöskrud, i regn, i mulet väder och i sol. Jag har tittat på många bilder med underbara utsikter från våra resor; svenska fjäll, spanska karga berg och vackert hav... Men jag återkommer till den här utsikten. Kanske är det så att "hemma" är bäst?
 
Samma vy vintern 2012/2013
 
 
I somras spenderade vi en vecka i södra Skåne och fick njuta av vyerna där. Så skönt för ögat att se nya platser så annorlunda mot här hemma.
 
 
Vy eller kanske siktdjup från Fredriksdals trädgårdar i Helsingborg.
 
 
 
 
Varmast om hjärtat ligger nog vyerna i min trädgård ändå! Det jag ser när jag tittar mig omkring är nog inte det andra ser. Jag ser vad vi åstadkommit sen vi flyttade hit och jag ser det som jag drömmer om att göra i framtiden - därför är det min vackraste vy!
 
Hoppsan, redan fredag! :) Kika in hos Bland rosor och bladlöss och läs hur andra tolkat veckans tema!
 
blandrosorochbladloss.blogspot.se
 
 
Ha det gott!
 13 kommentarer:

 1. Underbara vyer, den sista från din trädgård är jättefin. Sedan är det något speciellt med vatten, kan inte se mig mätt på det:)
  Fin fredag till dig
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det är ju ypperligt att ha så fina vyer hemmavid. Att bo vid vatten är något speciellt. / Britt

  SvaraRadera
 3. Underbara vyer, visst är det något speciellt med den plats som är hemma!

  Jenny

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder, vackra vyer. Både sommar och vinter vy är fina, liksom
  rosenpergolan och din egna trädgård.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
 5. Vackra vyer kan man inte få nog av. Jag passade på att kolla dina Månadsbilder från 2014! Det är verkligen kul att följa förändringarna det var väldigt påtagligt på bilderna på berget.

  Och Oj, vilka enorma grässmatteytor du har att skapa rabatter på! Avis blir jag :) Har funderat på att ta grannens gräsmatta i besittning ;)


  Ha en skön helg!

  Ps Jag kanske har frågat förut men jag hittar ingenstans där jag kan lägga mig som följare hos dig? Har du ingen "knapp" eller? ds

  Veronica

  SvaraRadera
 6. Åh vilken promenadväg du har. Underbar! Min visst är de egna vyerna speciella - de är ju färgade av den egna fantasin.
  Ha en fin helg /Lotta

  SvaraRadera
 7. Kul att se samma vy vid olika årstider, var och en så vacker på sitt sätt och omväxling förnöjer.
  Så sant det där med det man lägger in i egna trädgårdsvyer. Tänker också så om min trädgård, hur det såg ut innan och vart jag är på väg. Ofta ser jag nog mer önskebilden än hur det är.
  Önskar mig också en grind och din sitthörna ser så inbjudande ut.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 8. Vyer kan verkligen skifta med humör väder och vem som ser den. du har många fina vyer i ditt inlägg
  Ha det gott i helgen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 9. Fantastiskt fina bilder på underbara vyer.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 10. Din promenadvy var ljuvlig och jag kan lätt tänka mig den året runt. Din trädgård börjar verkligen ta sig och få struktur. Sittplatsen ser härlig ut och tänk när häcken blir aningens högre...

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 11. Underbar promenadväg! Vackert både sommar och vinter. Sen är det ju också härligt att få njuta av sin egen trädgård!
  Allt gott/ Milla

  SvaraRadera
 12. Det første bildet gir ro i sjelen. Det må være deilig å gå tur der!

  SvaraRadera
 13. Den utsikten är ju magisk...förstår att du aldrig tröttnar...och nej jag tröttnar aldrig på mina flattar nånsin heller...dom är glada trevliga och arbetsvilliga likväl som dom kan ligga vid mors fötter en hel dag i soffan...underbara hundar :)

  SvaraRadera