fredag 22 november 2013

Jag är befälhavare i min egen trädgård

Det är jag som styr min trädgård på möjligheternas hav. Det är jag som kryssar mellan blindskären och tar mig fram efter bästa förmåga. Trädgården är en stor skuta och jag är en oerfaren befälhavare så det går en aning vingligt och vill jag ändra kurs så är det en viss tröghet. Ibland girar jag lite för häftigt och då får jag en kalldusch när det spolar vatten över relingen.
Gran Canaria mars 2013
Men som ny inom "branschen" så känner jag mig full av entusiasm! Jag kastar mig med liv och lust ut på de kunskapshav jag hittar. Hur kan jag styra min skuta på bästa sätt? Allt känns nytt och min inspiration hittar jag i böcker men framförallt från bloggvärlden som är en stor ocean av kunskap.
Puerto Mogán, Gran Canaria mars 2013


När jag står på fördäck och blickar mot horisontlinjen så inser jag att den förflyttar sig med samma fart som jag tar mig framåt. Jag kommer aldrig att nå ända fram, men resan är mödan värd!
Puerto Mogán, Gran Canaria mars 2013


Det finns så många master gardeners med makalöst fina master gardens att hämta kraft, kunskap och idéer ifrån i cyberspace! Tack vare er så kan jag inte få nog av att manövrera min skuta och väntar med stor otålighet på att det ska bli helg så att jag kan navigera i dagsljus!

Kika in hos "Bland rosor och bladlöss" så får du se andra befälhavare/mästare/trädgårdsmästare tolka veckans tema: Master garden.

http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/

Skepp Ohoj!
 
 


19 kommentarer:

 1. Ja,så mycket inspiration som jag har fått från bloggar. Otroligt många fina trädgårdar och människor.
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Tyckte väl att det såg bekant ut – Puerto Mogan är en pärla! Jag älskar din beskrivning – så fin!!! Känner igen mig :)

  Hoppas att du får en fin dag :)
  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Ja trädgårdshavet är stort och ibland svårnavigerat. Men om man som du kommer ihåg att vara sin egen befälhavare som varsamt styr med hjälp av lite olika verktyg, tips och inspiration så kan det inte bli annat än bra. Rolig tolkning du gjort! Kram, Carina

  SvaraRadera
 4. Så härligt skrivet! Vi är nog många som är lite ovana sjömän på trädgårdskunskapens väldiga ocean. Tur att det finns så många hamnar vi kan gå in i för att hämta kunskap ... bloggarna till exempel.

  Ha en fin helg!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 5. Vilken fin tolkning.
  Jag njuter av dina ord och bilder.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 6. Vad härligt du skriver, blir glad av att läsa det
  ha en fin helg
  kram Meta

  SvaraRadera
 7. Vilken bra vinkling på detta svåra tema! Så svårt var det att jag skippade det helt denna vecka. Hade jag varit lika kreativ som du så hade jag sagt precis samma sak - det är på nätet och bloggarna jag hämtar min inspiration och kunskap. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 8. En härlig tolkning och fina bilder från Puerto Mogan!
  Trevlig helg!
  Ulrika

  SvaraRadera
 9. Härlig tolkning av ett svårt ämne.
  Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 10. Ja, det är inte alltid så lätt att vara kapten på sin skuta..men härligt att man kan få tips o inspiration från andra kaptener!/ Titti

  SvaraRadera
 11. Minsann, tror jag inte vi guppat på samma hav? Bra tolkning av ett knepigt ämne :)

  SvaraRadera
 12. Håller med dig, bloggvärlden är full av kunskap och inspiration!
  Ha en skön kväll kapten!
  /Anna

  SvaraRadera
 13. Ingen grunn til å komme frem når du seiler på et hav av hageinspirasjon :-)

  SvaraRadera
 14. Vilket härlig inlägg på temat!!
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 15. Det är vansinnigt kul att drabbas av trädgård. Och jag håller med, blogglandia är en hel ocean av inspiration - och snälla, härliga uppmuntrande tillrop får man också. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 16. WOW, vad fint tänkt och skrivet. På pricken! Jag är djupt imponerad!! Tror du styr din skuta med säker hand!!

  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 17. Härligt inlägg och vackra bilder!
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 18. Vilket superbra inlägg! Dessutom klockrent!!
  För exakt så är det ju. Att alla bloggar man läser ger så vansinnigt mycket inspiration och hjälper till att styra rätt...

  Kram

  SvaraRadera