måndag 7 juli 2014

Grus, plintar och bärlinor


Ja som överskriften säger så är det vad vi har hållit på med de senaste dagarna. Lagt grus, vägt in plintar, mätt in bärlinor och sedan hivat grus med var sin skottkärra. Grus, grus, grus! Törs inte tänka på hur mycket grus vi flyttat på men större delen av ett lastbilslass är det, och mer återstår!

Mycket tacksamma var vi i helgen när svärföräldrarna dök upp med lunch och när sonen kunde bryta sig loss och hjälpa oss.


Trädgården skriker efter lite omvårdnad, men den får helt enkelt stå tillbaka ett tag. Var jag tittar mig omkring så finns det tusen saker jag skulle behöva göra. Klippt lite gräs har jag gjort, men det är mycket visset i rabatterna som behöver klippas också... För att inte tala om vad jag skulle behöva göra med allt ogräs som passar på att ta över...

Idag gick jag i alla fall ett varv i trädgården och beundrade det som blommar. Glad är jag åt mina frösådda stäppsalvior "West Friesland" som buskat till sig rejält och blommar fint.


Frösådda rosenskärorna har börjat buska till sig och blomma. Kanske skulle jag ha toppat dem innan de växt sig höga för ännu mer förgrening, men nu verkar de klara det ganska bra själva.

Dagen har bjudit på 30-gradig värme och det ska visst bli nästan lika varmt i morgon. Då ska vi fortsätta att kärra grus. Men jag klagar inte, det är jättekul med detta projekt och snart kan jag säkert frigöra mer tid till både trädgård och hund.

Och det bästa av allt! Det är bara två arbetsdagar kvar innan min semester börjar!

Tjolahopp!
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Ni har ju kommit rätt långt. Skönt väder att jobba i? Alternativet med regn hade varit sämre.

  SvaraRadera
 2. Det låter som om din semester kommer bli allt annat än lugn... :-) Fast bygge är ju riktigt roligt!
  Ha en fin kväll

  SvaraRadera
 3. Men Annika att du bara orkar i värmen! Här sitter jag i skuggan och chippar efter andan.
  Fröså stäppsalvia var ju en idé som man kanske skulle prova. Tack för tipset. Tycker rosrnskärorna brukar buska sig rätt bra utan toppning. Så söt den är.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 4. Oj så mycket grus! Vi har också kärrat grus denna sommar, men nu får det nog räcka ett tag(eller nej vi är ju inte helt klara...) men inte idag, idag gör jag ju ingenting ;) sitter just nu på stranden o har tagit mig ett dopp!
  Hälsningar från Gnisvärdsdtranden ;)
  Härligt med semester snart- njut då o försök ta det lite lugnt - också ;) även fast det är kul med projekt!
  Ja, en bollpil skulle jag också vilja ha!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 5. Oj, oj, oj, det låter som en svettig sysselsättning i sommarvärmen. Jag bläddrade ner lite och läste om gäststugan. Så fint det kommer att bli. Och så blev jag helt betagen i bilden av rosenskäran. Så vacker, som en ljuv tavla. Hade tänkt så rosenskära i år men glömde helt av det. Och när jag kom ihåg det, ja då var det för sent.

  Ha det så bra och lycka till med det fortsatta byggandet!
  /Anita

  SvaraRadera