onsdag 23 juli 2014

Pust i värmen!


 Temperaturmätaren har visat på 29 grader idag!


Vad gör man? Pustar i skuggan och dricker vatten, duschar och förbarmar sig över törstiga växter! Fina solhattarna börjar nu att slå ut och behöver nog lite extra vatten.

Blodormroten står stadigt trots torkan.


Vi har mängder av humlor och fjärilar omkring oss som hämtar nektar från spirstånds, veronika, lavendel bland annat. Jag skrev för ett tag sen att jag tyckte det var få insekter i år - men nu finns de här med råge. Tror aldrig jag sett så många olika sorters fjärilar förut!


I pauserna mellan allt pustande i skuggan så drar jag några tag med penseln. Men det går saaakta i värmen. Vi börjar inse vitsen med siesta! Hur gott är det inte att dra sig undan en stund under de varmaste timmarna och sussa lite?!

Som synes har en del fönster kommit på plats, men vi väntar fortfarande på ett högfönster.


Jag vet inte vem som haft det varmast idag - jag som målat eller L som legat inne i huset och spikat läkt som trossbotten ska vila på.


Passade på att ta en bild när jag klättrade på stegen idag. Oj, oj så torr gräsmattan är! Insikten och lilla Flammentanzen i växttornet mår bättre dock, likaså thujahäcken. Men så får de en hel del stödvattning också.

Ja vilken värmebölja! Tur man kan ta sig ett dopp vid badplatsen om kvällarna!

Men visst ska vi njuta av solen och värmen. Det är ju egentligen underbart! ;)


11 kommentarer:

 1. Det är kanske inte så mycket man kan göra i värmen, mer än att njuta av sommaren. Vi har det faktiskt det varmt här i Wales också, ca 26 grader. Nu är det dags att sätta sej i skuggan och njuta av en god bok och en skön grillkväll framför sej!

  SvaraRadera
 2. Visst är det underbart, men svettigt! Siesta är verkligen en bra idé.

  /Jenny

  SvaraRadera
 3. Så fort det går framåt med ert bygge! Det blir jättefint. Heja er!

  Vila mycket i hettan och må så gott!

  SvaraRadera
 4. Hurra! :-)

  Äntligen kunde jag kommentera på dina inlägg! Det har inte fungerat på evigheter. Nu gör jag två kommentarer bara för att poängtera att jag verkligen inte missar ett enda av dina ord. Är sååå nyfiken på ert bygge nämligen.

  Må så gott

  SvaraRadera
 5. Precis som du skriver, det är ju egentligen underbart just nu! Men visst är det lite "för varmt" när det börjar krypa över 30!!
  Men vilka kvällar.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Ja, allt går lite saktare i värmen. Bra så. Vatten, vila och lägre tempo, så blir värmen riktigt njutbar. Siesta är underbart!
  Sedan kanske mer aktivitet under seneftermiddag/tidig kväll. Igår rensade jag ogräs på trottoaren framför huset. Grannar som kom förbi var undrande, medlidande osv, men när de kom närmare så kände de också hur platsen och sysslan inte var så dum: Skugga och en perfekt svag vind som svalkade, fläderbärssaft och ett avsnitt av Sommar i öronen... =o))
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 7. Man nästan skäms över att pusta över värmen. Men jag gör faktiskt det också. Måla i värmen dessutom!
  Vilka söta vallmor i förra inlägget.
  Nu har jag gett bort en massa squash till grannarna, så jag har kravlat mig upp.

  SvaraRadera
 8. Ja egentligen är det ju underbart... Det är nog det där med siesta-tänket som man måste få in. Då funkar heta sommardagar riktigt bra har jag märkt. Och framsteg gör ni allt! Vad spännande...

  SvaraRadera
 9. Äntligen har "mina" fjärilar också kommit. Den kom lägligt i samband med att mina fjärilsbuskar blommar! Förstår att du pustar - men att du pallar måla i den här värmen?

  Jag gör inget alls. Började nytt jobb i juni och kommer jobba hela sommaren. Toppen tycker jag som ogillar värmen :)

  Så snygga vallmo du fick! Kul att du gillar dem :) Mina har redan blommat ut och är bortryckta från rabatten. De blir så fula när de blommat över.

  Önskar dig en fin vecka!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 10. Ja, visst är det underbart, något att minnas i vinter när snö skall skottas...;) Men ibland är det lite väl varmt, det får man väl tycka ändå...;) Och ja, siesta är så skönt! Det har jag unnat mig flera gånger nu på semestern!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 11. Varmt här också. Fortfarande. Och inte en droppe regn. Men nu sätter vi vår tilltro till fredag, då kanske......det är mycket vattenslang här nu!
  Agneta kram

  SvaraRadera