måndag 20 oktober 2014

Höstens trädinköp


 Jag älskar träd! Det är något alldeles speciellt med både små nätta träd och stora jättar som har hundratals år på nacken. Alla har sin charm - bedårande vårblomning, vackra höstfärger eller sköna gröna nyanser. Eftersom vi tagit ner en hel del träd så känns det bra att kunna återplantera. Synd att det är så kostsamt.


Ullungrönn Sorbus Dodong
Så här på hösten går det att fynda! Plantskolorna rear ut sina träd inför vintern och eftersom träd mår bra av att planteras på hösten så har vi passat på att handla några. Här en ullungrönn med underbara höstfärger. Rödeken har fått flytta till annan del av trädgården och ullungrönnen har planterats i "Insikten". Där kan vi njuta av den från vårt köksfönster.


Å jag hoppas den ska trivas hos oss!

Klotlönn Acer Plat. "Globosum"
Vi har köpt en klotlönn också. Vår andra. Den här har en stamhöjd på ca 2 m. Ser väl inte så rolig ut just nu, på väg i vintervila som den är, men med rätt förutsättning så blir den nog läcker i vår.

Blodhägg Prunus Padus "Colorata"
Och så en blodhägg med läckert röda blad. De fällde den raskt när den kom hem till oss så jag har bara bladlösa grenar att visa. Vi får väl se i vår hur den mår.


Det är svårt att få en platt gräsyta så mysig och lummig som man vill. Det tar tid och tålamodet mitt är väl inte det bästa! Men nu börjar stommen bli klar och när träd, häck och buskar växt till sig så blir det nog riktigt bra.

Ha en härlig måndag!
 
 
 


2 kommentarer:

  1. Synd som sagt att träd brukar vara dyra. Jag är så sugen på att köpa ett kvittenträd (för visst skaffade du ett sådant?), men jag har inte bestämt var jag skulle kunna ha ett. I Småland behöver de nog en skyddad plats.

    SvaraRadera
  2. Vad mycket fint, de ska säkert trivas hos er. Visst är det dyrt med träd, om man inte kan ta små plantor i skogen, ha ha. Jag har grävt upp små lönnar tex som annars skulle kastas eftersom de växer helt fel. Inte för jag vet vad jag ska göra av dem, jag har några små balkongträd nu. Men det är ju inga speciella sorter, kul ändå bara.

    /Jenny

    SvaraRadera