söndag 7 juni 2015

Med en doft av kaprifolDagens trädgårdstid har spenderats på framsidan med att rensa ogräs i rabatter och kring trädrundlarna. Hela tiden har jag varit insvept i den ljuvligaste kaprifoldoft!

Den här hittade vi utslängd utanför vår tomt. Den växte över en rishög. Vi tog en bit och satte vid vårt bortre rostorn och den har svarat med att växa sig riktigt stor och blomma rikligt.

Att rensa ogräs kring träden kräver sin insats och jag ska göra så här på fler ställen! Här har jag satt självsådda fröplantor av flocknäva runt vårt nyplanterade äppleträd Transparante Blanche. De kommer nog snart att täcka hela rundeln och förhoppningsvis hindra kvickrot och annat att växa in.

Jag var iväg och köpte tre kungsnävor som jag planterade bredvid Stanwell Perpetual i Insikten. (Tyvärr ingen bild på dessa). Jag är så nöjd med de kungsnävor som jag köpte förra året, de växer så trevligt på ett "bulligt" sätt. Så trevligt att se att Stanwell har mycket knoppar.

Knopp har också Louise Bugnet.

Rhododendron blommar rikligt på baksidan.


Humlorna är som tokiga i den. Det är en större sorts humlor som koncentrerar sig på dessa. En mindre humlesort huserar bland brunnävans blommor.

Vi klippte ner denna rhododendron hårt förra året eftersom den var så skadad av snö och annat, så förra året blommade den nästan inte alls. Men i år tar den igen det och har dessutom haft en väldig tillväxt.

Igår grävde jag vidare runt stora stenen så att rabatten kan utökas när stockarna kommer på plats.

En härlig, solig men kall och blåsig helg har det varit. Nu vill jag verkligen ha lite värme snart!

Ha en toppenvecka!
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Fina bilder. Nävor är tacksamma. Ger man dem lillfingret tar de hela armen. Fint med stora stena trädgården. / Britt

  SvaraRadera
 2. Härligt att få trädgårdsarbeta i doften av en kaprifol! Det låter ju som en dröm! =)
  Fint gör du det också i din trädgård!

  SvaraRadera
 3. Vad mycket fint! Hoppas värmen kommit till dig med, här har vi haft två kanondagar. Jag har fått semester så jag har beställt fler!

  SvaraRadera