söndag 14 juni 2015

Favoriten i torvblocksrabatten just nuAkleja "Green Apple"
Min favorit i torvblocksrabatten just nu är aklejan "Green Apple". Den gör inte så mycket väsen av sig färgmässigt men ack så söt med sin ljust gröna färg i de dubbla blommorna.

Annars är torvblocksratten alldeles överfylld av grönt och allt tycks ha bestämt sig för att växa kolossalt mycket i år. Ormögat väller över kanten, silveraxet slår höjdrekord och tränger ut växterna omkring sig.

Ja, det är ju jag som i min oerfarenhet inte haft riktigt klart för mig hur perenner breder ut sig efter några år. I höst måste jag dela på och flytta växter!

Näva "Rozanne"
Rozanne blommar fint i en av mina krukor och kommer att få flytta ut i någon rabatt till hösten. Fast kanske inte i torvblocksrabatten! ;)

Dagliljorna har börjat blomma!

Jag har ju börjat gräva ut "Rabatten-vid-stora-stenen" och fortsatt på sidan. Ormögat följer efter som synes!

I helgen har jag fortsatt gräva bakom stenen. Snart får jag väl kalla rabatten för "rabatten-runt-stora-stenen" istället! Bakom stenen är mängder av stenar, rötter och mager sandjord så frågan är vad som kan trivas här? Inte kommer solen åt så mycket heller. Ja, ja det får bli en senare fråga.

Framför stenen är i alla fall jorden riktigt näringsrik och här trivs söta brunnävan riktigt bra!

 
So Long!
 
 


8 kommentarer:

 1. Håller med dig, det växer något otroligt i år. Tyvärr har jag ju inte kunnat njuta ordentligt av det hela, men för några dagar sen lyckades jag gå ett varv på "innertomten" och trots att gräset var nyklippt (tackar min gubbe) så ser det inte ut som vanligt. Det är meterhöga ogräsplantor överallt i rabatterna och dessutom helt igenväxt med gräs.....Men det får bli ett "mellanår"!
  KRAM
  Susie


  SvaraRadera
 2. Så fint du har det! Akleja Green Apples ser jättefin ut, antecknar:) Och brunnävan är bara såå söt, jag hade den mörka.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Det stämmer, allting växer otroligt, och nu börjar det blomma lite överallt. Green apple, trodde jag att jag hade, men den är lite vitare än din. Brunnävan, har jag en mörk variant av, den vita är riktigt fin. Det var ett jätte projekt du påbörjat, men visst känns det skönt när man ser resultatet. Ha det gott! Marika

  SvaraRadera
 4. Den Aklejan var ny för mig. VILL HA:) Vit brun näva har jag sett på flera bloggar nu...skriver upp även den:)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Grön akleja!!! Det var minsann nytt för mig. Supersöt! Kul när det frodas och växer.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 6. Grön akleja var fin! Vita brunnävan är en favorit här, tyvärr står min lite fel så när andra runtomkring brer ut sig så försvinner den. Tänker varje år att jag ska flytta den ...

  SvaraRadera
 7. VAd är det som står liksom mitt i rabatten och är lite högre än det andra med typ stänglar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog silveraxet du menar. En vacker växt som får höga vita blomstänglar på eftersommaren. Så fin och bin och humlor älskar den!

   Radera