onsdag 22 juli 2015

Ett annat ljus!Vi har rest till södra Skåne och njuter av sköna semesterdagar! Så nyttigt för själen att byta miljö ett tag och så skönt för ögonen att få titta på nya saker. Här är ett annat ljus än hemma, även när det är moln på himlen så slås man av det härliga ljuset.

Lilla Flaxa är med förstås och uppskattar också nya vyer och lukter. Dessutom får hon ha matte och husse för sig själv hela dagarna!

 
I söndags hade tidningen Land anordnat trädgårdsvisning. Vi passade på att kolla in lite skånska trädgårdar när vi ändå är här. Tre stycken hann vi med; en trädgård där fuchsia var det stora specialintresset, en trädgård som låg underbart i kanten av en bokskog, och så denna rosträdgård med över 100 olika sorters rosor!
 

Jag blev helt snurrig när jag gick där, dels den underbara rosdoften, dels alla nya intryck av en liten trevlig trädgård indelad i många små "rum".

Det fanns så många olika sorters rosor som det var kul att äntligen få se i sin fulla prakt i verkligheten. Jag önskar att jag tagit mycket fler bilder!

Ibland avundas jag dem som har små behändiga trädgårdar!


Det blir en väldigt hemtrevlig känsla!


Titta på detta underbara variegerade tulpanträd!


Jag fick många tips och idéer den här dagen i alla trädgårdarna. En del väldigt enkla! Se så praktiskt sätt att minimera risken för att skada sig på armeringsjärnen!

Vi njuter vidare av sommardagar här i Skåne!
 
Tjolahopp!
 
 
 
 

4 kommentarer:

 1. Ett annat ljus och ett annat klimat. Ofta önskar jag att jag bodde där, men inte Malmö som är där jag växte upp. Ännu mer söderut. Fast jag hart det bra här också. Men jag tror inte man kan ha tulpanträd här. Jag har aldrig sett ett variegerat. / Britt

  SvaraRadera
 2. Härlig bild på lilla Flaxa! Visst är det roligt att besöka Öppna trädgårdar. Själva åkte vi norrut. Det varigerade tulpanträdet var ju verkligen speciellt.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Jaha se där. Då vinkar jag lite till dig från min trädgård i nordvästra Skåne. :-)
  Det är alltid kul att komma ut och se lite nytt. Man får så mycket inspiration!

  Ha det så bra

  SvaraRadera
 4. Så roligt att läsa dina intryck av Skåne... Ljuset, ja, det är kanske ett annat ljus här. Så tänker vi ju kring konstnärstäta områden som ex vis Skagen. Österlen likaså...
  Roligt med trädgårdsbesök och den sista bilden är lysande: Smart!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera