söndag 13 september 2015

Ett litet söndagsprojekt
Den här stenen som ligger mitt i nyanlagda gräsmattan har jag sneglat på länge. Mossa, blåbärsris och högt gräs i en salig blandning - det är klart att man får lust att hitta på något!


Idag blev det av! Jag grävde runt om och satte dit en grön rabattkant som låg och skrotade i boden. Plastkanten är allt annat än snygg, men jag satte den djupt så att den inte ska störa alltför mycket. L tvättade stenen ren med högtryckstvätten eftersom han ändå var i farten att spola bodarnas tak och hängrännor. Jag fyllde på med planteringsjord även om det inte hade behövts - jorden var väldigt mullig och näringsrik.


Tre plantor av blodnäva (Max Frei) som har växt i kruka under sommaren passade bra i framkant.


Bakom stenen planterade jag glansälväxingen som vuxit i samma kruka. Det finns plats för fler perenner, men det får bli till våren. Om jag inte gör några oemotståndliga fynd på höstrean förstås!


Stenen är fin som den är, men kanske planterar jag backtimjan på den till våren.

Ja söndagen har gått i trädgårdsarbetets tecken, som så många andra söndagar. Så tillfredsställande det är att både påbörja och avsluta ett projekt på samma dag! Jag har en massa pågående projekt så att se något bli färdigt så snabbt är en lisa.

Ha en fin septembervecka!
 
 


4 kommentarer:

 1. Vilket lagom litet projekt! Det har varit en superskön helg även fast jag jobbat, tur att man kan känna så.

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev ditt lilla projekt. Så bra när det kan avslutas på samma dag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Trevligt med nya projekt, stort eller litet. Det blev riktigt fint.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Det blev jättefint. Det blir ett blickfång med blommande nävor. Jag gillar inte heller plastkanter, men nog är det praktiskt med en avgränsning. Det finns i rostig plåt, men kanske inte så lätt att få till det runt. / Britt

  SvaraRadera