onsdag 29 januari 2014

Vad gör du nuförtiden?

 
Ja vad sysselsätter jag mig med så här års? Hundpromenaderna ligger på ett minimum eftersom Axa har skadat tassen och bara får gå korta rastningspromenader. Det är mörkt när jag kommer hem från jobbet och snön ligger djup så inte blir det några aktiviteter i trädgården.
 
Jag har sått några chilifrön. De har legat i jorden en vecka nu men visar ingen tendens att gro. Jag kikar varje dag!
 
 
 Kanske står de inte varmt nog? Jag har flyttat dem till ett varmare element, så nu kanske det händer något.
 
 
 Jag har roat mig med att göra lite fröbeställningar hos Impecta och väntar otåligt på leverans. Jag har beställt både ettåringar och perenner. Några ska stratifieras, andra inte - det ska bli spännande att se hur jag lyckas!
 
 
När längtan efter trädgårdsjobb blir för stor så leker jag i Gardenas trädgårdsdesignprogram "My garden". Här kan man verkligen freaka loss och rita in alla sina drömmar!
 
 
Och så syr jag ett par fuskhissgardiner till köksfönstren.
 
Detta är mitt vinterpyssel. Kika in hos Lindas växthusliv så får du se vad andra pysslar med i januari!
 
krukmakerskan.blogspot.se
 


8 kommentarer:

 1. Litet variation. Roligt alltihop.
  Vilken enormt fin blåklint du hade i förra inlägget.

  SvaraRadera
 2. Aldrig har man väl så stora drömmar som när man går och väntar på sina frösådda plantor!
  Man ser stora, vackra, blommor och i mängder. Precis som det ska vara :-) Och det bästa av allt...Man ger inte upp! Utan nästa säsong står man där bland såkrukorna och sina stora drömmar. Lycka till, det kommer bli kanonfint.

  Kram / Therése

  SvaraRadera
 3. Ge inte upp när det gäller chilin. Det kan ta lite tid. Jag sådde en ny omgång den 21 januari och dom började inte titta upp förrän idag. Dom vill ju stå varmt och så får inte jorden torka ut. Spraya gärna med lite vatten varje dag om du har dom över ett element. Se bara till så att jorden inte blir dyngsur för då kan fröna ruttna och de eländiga sorgmyggorna komma på besök. Håller tummarna för att det kommer att gå bra med dom.

  Härliga blommor du beställt, bilderna ger sommarlängtan. Och växtprogrammet verkar kul. Det kanske man skulle prova.

  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 4. Du ligger då inte på latsidan. Det är kul att ha olika grejer på gång.Har ingen aning om chilin men den kommer säkert
  Ha en fin kväll
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Det är naturligtvis inte bara kartor och planering av semestrar m.m. jag gillar, trädgårdsplanerandet ligger allra först på listan. Därför blev jag väldans intresserad när jag såg det här ritningsprogrammet från Gardena du har. Jag har visserligen ett trädgårdsprogram, men...det är så otroligt omständligt att jag nästan aldrig använder det. så nu har jag laddat ner det här, det är säkert betydligt lättare att jobba med. Så stort tack för tipset!

  SvaraRadera
 6. Så spännande med det där programmet. Och så stor trädgård du har! Hur många kvadrat är den på? Själv har jag inte mer än 1 200 kvadrat - önskar att den vore lite större.

  Hoppas du får en fin dag!
  //Linda

  SvaraRadera
 7. Det där ritningsprogrammet är smått beroendeframkallande. Men kul!! Fast jag börjar inse att jag duttar för mycket. Kommer aldrig bli klar som jag håller på. Måste nog måla med större "penseldrag" ;)

  Kika räcker inte för att få igång frösådderna. Du måste tokstirra upp dem! Lycka till.

  Ha en fin helg!
  Kram Tamara

  SvaraRadera