måndag 1 september 2014

Hur har din snigelsommar varit?


Så här års så är den spanska skogssnigeln äckligt stor och segar mest omkring med sitt slem. Jag upplever inte att den gör så stor skada - nej den verkar mätt och däst, har fixat det här med reproduktion och väntar på att dö.

Sommaren har varit torr och vi har knappt sett till dem alls. I våras var det värre, då gick vi en tur varje kväll och hackade sniglar. Jag, som förr inte kunde döda något större än en fluga, har sedan vi flyttade hit förvandlats till en kallblodig mördare.

Det är omöjligt att helt hålla dem borta när man som vi bor på landet och har mer än 7000 kvm att ta hand om. Vi siktar in oss på vissa områden där de trivs, hackar, sprider ut snigelfritt och gör allt för att freda växterna. Jag märker att jag mer och mer siktar in mig på växter som sniglarna inte är så förtjusta i.

Det är så synd att det är så här. Drömmer om att få ströva omkring i trädgården utan att ha "snigelradar'n" påkopplad. Det vore så skönt!

Ha en finfin vecka!
 
 
 6 kommentarer:

 1. Jag vågar knappt skriva det, men vi har inga mördarsniglar. Än. De finns på gångvägen en bit bort. Och jag har sett dem krypa åt mitt håll.

  SvaraRadera
 2. Jag gissar att det bara är en tidsfråga, men här uppe har vi inga mördarsniglar. men som med det mesta så kommer sådant närmare och närmare. Nu senast är det fästingarna som börjat hitta hit. :(

  SvaraRadera
 3. Vi brukar ha mördarsniglar här i vår trädgård i Wales, men i år har jag faktsikt inte sett många.

  SvaraRadera
 4. Jag vet att de finns i närheten, i andra trädgårdar på orten där vi bor. Så det är väl bara en tidsfråga... Det är väldigt tråkigt att den fått sånt fäste runt om i landet, och har hört att hybridformer också verkar ha uppstått längre norrut, som är tåligare. Fy!

  SvaraRadera
 5. Tack och lov, inga mördarsniglar här. Däremot har jag haft en massa av annan ohyra ...

  /Jenny

  SvaraRadera
 6. your gallery is just very nice .graphics are very nice . your website it just super. best of luck . do come visit me some time. that goes to everybody who see this. WE.HOBBIESANDCRAFTS.NET. and please sign my guestbook at the bottom of my webpage to let me know you came to see me do send your very good friends ( thank you ) it good to meet new friends.

  SvaraRadera