måndag 8 september 2014

Vilken härlig början på september!Arbetet med gästhuset går inte så fort nu när vi inte har semester, men det går framåt! Nu är alla fönster på plats, knutbrädor m.m. och L har byggt ett utegolv under tak. Svärsonen och L har den senaste veckan hjälpts åt att få taket på plats.

För varje sak som kommer på plats så känns det mer och mer som ett färdigt hus och jag gottar mig! Inom mig har jag ju redan inrett och bestämt färger, textilier och möbler, men det är en bit kvar innan vi kan börja jobba inomhus.

Helgen som gick var helt ljuvlig med över tjugo grader och sol. Som så ofta så tillbringades nästan all tid utomhus med gräsklippning, husbygge, hundpromenader och annat. Precis som jag vill ha det!

 Idag har det regnat rejält men kvällen bjöd på sol och fuktig dimma.


Vår ginnalalönn som inhandlades på höstrean förra året uppvisar redan höstfärger.


Det är en del trädgårdsprojekt som får stå tillbaka i år pga gästhusbygget. Bl.a. blir det planerade gruset inne i Insikten uppskjutet till ett annat år.


Det gör inte så mycket. Jag tycker det är fint som det är just nu också. 


Jag uppskattar verkligen fläckflockeln som är vacker på nära håll och så ståtlig på långt håll. Vi ser ofta Insikten från ganska långt avstånd och då är det trevligt med lite högre växter.


Jätteverbenan är också tacksam som brett ut sig både på höjden och bredden. Underbart hur den väver sig in bland gräset och de andra perennerna.

Och så är den ju så sockersöt på nära håll!

I framkant av Insikten blommar Stanwell Perpetual. Vilket lyckoinköp, jag älskar dem! De bjöd på en underbar blomning i somras och har sedan fått enstaka vackra små blommor enda fram till nu. Å jag hoppas dessa skönheter ska trivas hos mig!

 
Ha en fin vecka!
 
 


2 kommentarer:

 1. Så söt din Stanwell är:) Rabatten vid insikten är jättefin, härliga matchande färger. Fläckflockel har jag inte, antecknar:)
  Fint ert gästhus blir, förstår att du planerar insidan:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Skönt när man ser att ett projekt går framåt. Det ska bli spännande att se interiören så småningom. Härliga färger runt Insikten. Flockel står på önskelistan här, men ett lundprojekt och en slänt står i vägen för pyssel med rabatterna.

  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera