måndag 4 maj 2015

Triss i ullungrönn

Jag har köpt två st ullungrönnar! Ullungrönnen är ett träd som jag suktat efter länge. Dess friska gröna färg på våren, de stora bladen, blommorna, bären och höstfärgen gör att jag tycker det är ett träd som har "allt" utseendemässigt. När jag fick presentkort till en plantshop i födelsedagspresent så var det inte svårt att välja vad jag skulle köpa!

Jag har faktiskt redan ett exemplar av ullungrönn som jag köpte på rean i höstas, och planterade i Insikten. Det var inte något snyggt exemplar precis, såg mest ut som en pinne. Ännu värre är det nu med det trädet, rådjuren har smaskat på det i vinter. Men jag ger det tid och tror att det nog kan snygga till sig så småningom.
Åter till mina två nya "Sorbus Dodong". De har fått plats i gången mot grinden. Alltså den gångväg av plattor eller grus som bara finns i min fantasi än så länge! ;)


Nu hoppas jag att både reaexemplaret från i höstas och de två nyplanterade ska trivas riktigt bra  och växa sig stora och starka - minst de 8-10 meter som de sägs kunna bli!


Och nåde det rådjur eller den hare som får för sig att ta sig en munsbit i vinter!

Här har regnat mycket de senaste dagarna och varit ganska svalt. Bra med vattningen för trädgården, men jag längtar efter lite värme.
 
På återseende!
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Hoppas rådjuren läser bloggar, för annars får de det hett om öronen. / Britt

  SvaraRadera
 2. Ullungrönn står med på min "önskelista" också - problemet är bara vart jag ska ha en sån.....Även om vi har en stor tomt är det tyvärr begränsat med plats kvar för stora träd. Men jag grubblar vidare och förhoppningsvis hittar jag en lösning:-)
  Dina nya exemplar är ju jättefina och jag håller tummarna för att "reaexemplaret" skall repa sig så småningom!
  Trevlig tisdag!

  SvaraRadera
 3. Visst känner man sig rik på nåt vänster när man får plantera träd?! Jag har precis gjort det motsatta, men det måste man också ibland. Hoppas rådjuren håller sig kvar i skogen där det ju finns massor att mumsa på!

  SvaraRadera