måndag 15 juni 2015

Första rosen att blomma...

... blev "Louise Bugnet"!
Den är söt. Alldeles rosaröda knoppar som utvecklas till vita blommor.

Jag väntar fortfarande på att pionen "Scarlett O'Hara" ska slå ut.

I rostornet har "Flammentanz" knoppar. Nu har den fått sällskap av en vit klematis som jag tyvärr tappat bort namnet på.

Kantnepetan breder ut sig i Zetarabatten.

Det gör i och för sig allt annat också. Vilket växtår det är! Trädgårdsrutan står manshög.

Den är fin med sina mörka stammar.

Annars är mycket grönt. Jag väntar på rosen "Hansaland" som har mycket knopp. Jag väntar på "Stanwell Perpetual" i Insikten, jag väntar på flera perenner som salvian med flera. Men den som väntar på något gott...


När det gäller mina fruktträd så lär jag få vänta mycket länge! Äppleträdet i förgrunden "Transparante Blanche" planterades i år och "Åkerö" och "Sävstaholm" är väl kända för att bli åtminstone 10 år innan de bär frukt. Det bekymrar mig lite att de ofta drabbas av någon ohyra och framförallt Åkerö har växt mycket sparsamt sen det planterades hösten 2012. De verkar vara favoriter för många djur, inte bara insekter. Rådjuren har allt varit där och nafsat under vintern.

Nåja, så är trädgårdslivet! Det blir inte alltid som man tänkt sig. Man lånar en bit av naturen och gör om till sitt, men insekter och vilda djur finns alltid med. Och tur är väl det, vad vore trädgården utan insekterna!

 
På återseende!
 
 


4 kommentarer:

 1. Grattis till första rosen i blom! Snygg kantnepeta. Det växer bra, men burr så kallt det var i kväll att stå ute och titta på sonen som spelade fotboll.
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Allt det gröna är ju också så vackert! =)

  SvaraRadera
 3. Mycket på gång... Rutor är ett släkte som jag ännu inte riktigt närmat mig, men blir sugen. Din har verkligen vackra färger! Ja, och allt det gröna, härligt!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Så fint. Jag såg också första rosen idag (Louise Odier var det här), men pionerna har långt kvar. / Britt

  SvaraRadera