lördag 12 oktober 2013

Så här bor vi


Det här är vårt hus. Bilden är från juni 2012.

Vår framsida såg ut så här när vi flyttade in. Över tvåtusen kvadratmeter gräs och inget mer! Vi ägnade många timmar åt att gå och titta och fundera på vad vi skulle göra med allt och i vilken ände vi skulle börja. På bilden kan man se att vi satt pinnar där vi ville ha en häck och vid pallkragarna har vi ställt dit röda koner som markerar var vi skulle vilja ha ett växthus.

Det första trädet som planterades var det här gråpäronet som vi fick av min kära bror och svägerska. Fler träd planterades, och fler ska det bli. Jag älskar träd!


Häck kändes viktigt för att få insynsskydd, markera ett stopp på den gigantiska "gräsplattan" och så småningom få lite vindskydd. I april 2013 planterade vi en thujahäck - 65 meter lång! Samtidigt som häcken planterades så lade vi ner en droppslang för att underlätta vattning.

Vi byggde en grind.

Häcken gör att framsidan känns hanterbart stor och nu känns det kul att planera hur resten ska bli!

Idag...
 • har vi varit ute i det vackra oktobervädret och krattat fram lönnlöven på gräsplanen och kört sönder dem med gräsklipparen. Nu får maskarna göra resten!
 • har jag kärrat upp jord till baksidan och lagt ut där jag tidigare tagit bort blåbärsris.
 • har vår älskade storpudel orkat vara med oss ute en stund och ligga i solen. Hon är nyopererad (kastrerad) och har lite ont men känns piggare och gladare idag.
 • glöder naturen i vackra höstfärger och grannens granna asp lyser som guld!

 
Vi ses!
 2 kommentarer:

 1. Det här var ett roligt inlägg att läsa. Så roligt med före- och efterbilder. Hoppas det kommer fler!

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linda! Det här är ett jättebra sätt för mig att få koll på vad vi gör och att det faktiskt är så att vi förverkligar våra drömmar, även om det kommer att ta tid. Märker att jag gillar att blogga och det kommer säkert flera före- och efterbilder. Gillar också att läsa andras bloggar, och din har jag följt ett tag! :) Kram

   Radera