måndag 14 oktober 2013

Torvblocksrabatten

Här ser det ut som ett vildsvin varit i farten! Men det är jag som tagit bort blåbärsris och rötter. Det var ett av sommarens projekt - torvblocksrabatten.Rötterna från en stubbe var inte att leka med och en del fick bli kvar.

När L fogat ihop alla torvblocken så fyllde jag på med jord. Mycket jord!


Sedan började det roliga! Plantera! Jag delade en hosta och satte i mitten och köpte en liten rhododendron. Av B fick jag ormöga, daggkåpa, salvia och kärleksört.


I augusti åkte vi på växtmarknad och köpte bland annat höstsilverax, skugglilja, vanligt silverax, höstanemoner, rödbladig fläckflockel och sköldpaddsört. Vid ett besök på Zetas köptes blodormrot och kaukasisk förgätmigej. Rabatten blev så småningom ganska full av växter!


Det ska bli spännande att se vad som trivs och hur det kommer att breda ut sig. Säkert får jag flytta på och göra om en del, men det är bara kul!

2 kommentarer:

 1. Du skriver fogat ihop? Har sneglat på torvblock, men vet inte riktigt hur jag ska göra med dem. Hur gör du för att foga ihop?

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 2. Foga ihop var kanske slarvigt uttryckt. :) Menade nog mer att L lade dem omlott som en tegelmur och såg till att nivån blev rak trots att marken sluttar. Eftersom blocken ligger i två lager så fäste L dem genom att slå armeringsjärn i mitten av dem. Där det ändå blev lite luckor har jag stoppat in rester av torv, mossa och lite lingonkvistar (får se om de tar sig). Vi var lite osäkra på om det skulle hålla för jordtyngden, men när blocken sätter sig och blir blöta så blir de tunga som sten. Så småningom kommer förhoppningsvis rötter att växa in i dem och ”fästa” dem ytterligare. Jag är novis på det mesta som har med trädgård att göra så jag läser på och gör så gott jag kan. Kul!
  Kram Annika

  SvaraRadera