måndag 18 november 2013

Gräva, gräva, gräva...

 
Idag värker varje muskel i min kropp - även sådana muskler jag inte visste att jag hade! Träningsvärk kallas det visst. Massor av tid har spenderats utomhus i helgen och jag har satt igång med ytterligare ett grävprojekt. Det är tur L ställer upp på mina tokiga infall!
 
 
Vi har grävt för ytterligare en ny rabatt/rabatter. Dessa ska omge en sittplats är det tänkt, där vi kan sitta och gotta oss i solen på somrarna.
 
 
Sittplats och gångar ska nog bestå av grus eller plattor, men än så länge får gräset ligga kvar.
 
Ursäkta taffligt ritande!
Jag har en mycket levande bild av hur jag vill att det ska se ut när det är klart. Avenbokhäck som halvt inramar sittplatsen och perenner och buskar kring det redan befinliga silverpäronet och rödeken. Kanske rosor framför?
 
Vi hinner nog inte så mycket mer före vintern, men det känns bra att projektet är påbörjat. Jag vill gräva om vinkeln lite (se svart linjemarkering) och vända jorden som ligger så att det som är lera kan frysa sönder i vinter. Får väl se vad som hinns med, vardagarna går ju bort så svart som det är när man kommer hem från jobbet.
 
Jaha, nu gäller det bara att slutföra vad man påbörjat! Det blir mycket jord, grus, växter som ska införskaffas i vår - ett kärt problem eller hur!
 
 


3 kommentarer:

 1. Ja, verkligen ett kärt problem. Tycker ditt "taffliga ritande" ser superbra ut. Och så härligt att sitta där i mitten och sniffa på doftande rosor. Och lavendel kanske? Jag tror minsann inte du är den trädgårdsamatör du utger dig för att vara :)

  Ha en fin vecka!
  Kram Tamara

  SvaraRadera
 2. Åh vad roligt med ett "rejält" projekt. Det kommer att bli superfint :)
  Jag röstar på grus... Ett av projekten här under våren var "Rosengången" där vi använde grus och fördelen förutom det härliga knastrandet är att det går så fort. Bara gräva bort svålen, på med markduk och ösa på med grus :)

  Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
 3. Hej! Har precis upptäckt din blogg och blev så inspirerad att du nu har en följare till :) Många spännande trädgårdsprojekt! Min trädgård är också en trädgård i vardande, om än betydligt mindre med sina 600 kvm.
  En fråga; vilket program använder du när du ritar på befintligt foto? Det verkar vara ett jättebra sätt att visualisera sina planer.
  vänliga hälsningar
  Pearl

  SvaraRadera