måndag 25 november 2013

Spirstånds

Spirstånds - Ligularia przewalskii
 
I somras besökte vi en fantastisk trädgård när Trädgårdsamatörerna ordnade öppen visning. L och jag gick där i timmar och beundrade växter och blev väldigt inspirerande. Trädgården befann sig på en torvmosse och många av växterna var valda för att de trivdes i sur miljö och halvskugga, men det fanns även mycket annat att se. I och med mossen så steg vatten upp från underjorden och de behövde aldrig vattna! Paret som visade trädgården var mycket kunniga och delade gärna med sig av sina kunskaper. Vi avslutade besöket med att köpa en massa växter!
 
Bland annat så köptes denna spirstånds. Det var en liten planta med bara några blad vi kom hem med, och i ärlighetens namn så hade jag glömt vad de sa att den hette. Lite extra spännande då, när den utvecklades eftersom jag inte visste vad det skulle bli.
 
Jag tycker jättemycket om den. Har läst att den sprider sig med utlöpare och hoppas att min vill breda ut sig så småningom.
 
Visst är det extra kul med växter som man har en liten historia kring eller växter som man fått av en speciell person! De blir extra mycket värda, liksom!
 
 
Den är jättefin nu också, där den står vissnad i rabatten.
 
 

 


1 kommentar:

  1. Jamenvisst är det så..Tillslut så säger man Hélenas höstanemoner, Tant Otteskruvs strutbräken!!

    Jag vet inte vart du bor men jag kommer gärna förbi med en växt eller 2 så du kan säga: titta här växer Veronicas, Veronica ;)

    Kram

    SvaraRadera