tisdag 12 november 2013

Slänten - ytterligare ett trädgårdsprojekt

Något vi insåg ganska snart när vi flyttat hit var att "slänten", som ligger utmed uppfarten till vårt hus, inte var att leka med! Aldrig hade här såtts något gräs. Det som ville upp hade fått komma upp helt enkelt och här var fullt av rävrompa (åkerfräken) och tussilago. (Jo tussilago är ogräs! De första gula solarna på våren älskar jag, men de efterföljande bladen är INTE kul!)

Men FRAMFÖRALLT var slänten så brant att vi höll på att förta oss! Det gick inte att gå fram med vare sig gräsklippare, spade eller röjsåg utan att riskera att göra sig riktigt illa!

Lyckligt nog så visade det sig att några av våra bekanta skulle gräva ut för pool. Och när man gräver ut för pool så blir det en himla massa jord över som man måste göra av någonstans. Speciellt om man tänker om när man gräver och måste göra om. Ja tack, sa vi, såg chansen att slippa "monsterslänten" och tog emot 70 kubik lerjord. De var nog bara tacksamma över att få en lösning på jordproblemet!


Andra lasset jord levererat!


Vi beställde matjord så att vi skulle få en planteringsbar yta över lerjorden och tog hjälp med beredningen av jorden.


Så här blev resultatet. Vi sådde gräs på de nya ytorna. Till höger i bild skymtar man den "bonusyta" på 100 kvm som blev till på grund av ett överflöd av jord.

Sedan tidigare har jag planterat rosen "Hansaland", en rugosahybrid. (Ses i förgrund till vänster på bilden ovan). Gillar den skarpt på grund av färg, växtkraft  och friskhet. Jag satte en grupp till av Hansaland. Ses längre bort i slänten.


Titta så vacker den är!


Källa

I en grupp mellan de två Hansalandgrupperna så planterades 3 stycken "Louise Bugnet", som jag hoppas mycket på. Luktar gott och verkar vara en frisk och växtvillig sort. Så vacker för att knopparna är rosa och sedan blir blommorna vita när de slår ut.

Ja, det var ytterligare ett av våra trädgårdsprojekt 2013.
 
So long!
1 kommentar:

  1. Så fin slänten blev! Är imponerad över allt jobb ni lägger ner". Kul att se trädgårdens förvandling :)

    Sov gott
    //Linda

    SvaraRadera