söndag 6 april 2014

Vårtecken och röj

Den här helgen har vi verkligen fått våra fiskar varma, både L och jag. Det är nästan så det ska bli skönt när det blir måndag och man får gå till arbetet!

Nja, det var inte riktigt sant. Men är det något vi skulle behöva nu så är det några veckor ledigt och bara fixa och trixa här hemma. Vi har kört ett antal varv till ristipp och återvinningsstation med granris och skräp. Sandlådans gamla murkna tallstockar som retat mig sedan vi flyttat in har vi äntligen fått iväg. Sandlådesanden ska spridas ut på baksidan är det tänkt. Jag har fortsatt mitt långsiktiga arbete att få bort blåbärsris och göra plats för gräsytor.


Tur att vovven kräver sitt så jag kommer ut på lite skogspromenader. Annars hade jag inte sett alla ljuvliga vitsippor!


Axa gjorde ett fynd på ett av våra promenader i helgen. En rådjursklöv! Eftersom vi låter henne jobba med viltspår ibland så tyckte hon att det var i sin ordning. Och hon fick tillåtelse av mig att bära hem den och visa husse vilket kap hon gjort!Ormögat visar sin första lilla blomma!


Miniroddisen som haft så tråkiga bladfärger i vinter har i alla fall knopp och det verkar vara hopp om livet.


Druvflädern, den vackra men ack så giftiga, är tidig som vanligt.


Äntligen fick jag ner lite penséer i kruka. Men vad är det som placerat sig mitt bland blommorna?


Jo, en rostig groda som jag tyckte var bedårande fick följa med hem tillsammans med vårblommorna. Den är från Eldgarden. Så småningom får jag väl flytta den till annat ställe med tanke på hur penséer brukar breda ut sig. Men just nu ser den ut att njuta i blomsterhavet!


Jag föll för dessa förgätmigej när jag var i butiken. Så näpna! Undrar om det går att plantera ut dem sedan?


I vilket fall så pryder de sin plats just nu och jag får lite ögonfröjd på "flustret".


Slutligen en osminkad bild på vår baksida. För den oinvigde kan det se ut som rena svedjan, och det är det väl nästan. Men jag som vet hur det såg ut från början ser att vi har kommit en bit på väg nu när granar och konstigt beskärda ekar är borttagna. Bit för bit blir detta vårt eget paradis!

I förgrunden ses betongplattor, sjösten (och lite längre fram), ölandssten. Dessa måste vi flytta på nu när den gigantiska granen inte döljer dem längre. Jag har förhoppning om att vi får användning för dem förr eller senare så jag vill inte att vi gör oss av med dem.

I helgen har jag skolat om alla plantor. Stäppsalvia, lammöra, fläckflockel och jätteverbena har hamnat i god jord. Solhatt, paprika och chili är omplanterade för andra gången. Det som inte får plats i växthyllan står nu i vardagsrummet på tillfälliga bord så nära fönstret som möjligt. Det blir lite speciellt att vistas i vardagsrummet ett tag framöver. Men jag trängs gärna med plantor, pelargoner och oxalis ett tag!

Jag har sått rosenskära. Spännande att se om de tittar upp!

 
Sängen kallar! Somnar nog ovaggad ikväll!
 
Önskar er en fin vecka!
 
 


10 kommentarer:

 1. Mycket som händer i din trädgård, det är roligt med projekt och jag tycker att det ser så fint ut i din trädgård, huset är så vackert placerat i naturen, sånt betyder jättemycket, tror jag!
  Och så många härliga blommor du redan har, jag förstår att du liksom jag tycker om blått!
  Vovven är väldigt söt och dom är bra, man går och går med dom och det är bra för alla och allt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Det låter som om ni har jobbat på ordentligt. Det var ju trots allt inte så länge sedan ni flyttade dit! Heja, heja!
  Ha en fin vecka

  SvaraRadera
 3. Jättefina bilder på blommorna. Och jag tycker det ser mysigt ut vid huset. Men jag förstår att det ska bli ännu bättre!

  SvaraRadera
 4. Det händer en hel del på tomten. Jag skulle också spara stenen i en bra-att-ha hörna, särskilt när ni har så många projekt på gång. Axa ser verkligen stolt ut! Så fin hon är!

  Ha det gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Miniroddisarna blir gärna lite fula över vintern, det har jag märkt också men dom brukar ändå hämta upp sig så visst finns det hopp, i synnerhet med så fina knoppar. Druvflädern är verkligen vacker och grodan är ju helt bedårande.

  Ha en fortsatt fin vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 6. Söt groda. Han ser ut att trivas förträffligt i penséehavet! Den söta förgätmigejen (kul stavning) kan du plantera ut sen. Den sprider sig ganska fort. Själv har jag precis rensat bort massor på framsidan... De flesta av oss har nog en (eller flera) osminkade hörnor så du är i gott sällskap :) Man kan sju inte göra allt på en gång - även om man ibland skulle vilja svinga med ett trollspö och hokus-pokus vara klar.

  Förresten. Vilken fin bild på dig (antar jag) och vovven i förra inlägget. Ser så rogivande ut!

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 7. Det går verkligen undan nu i trädgården. Och nu kan jag med säkerhet säga att det är vår, alla reflexpinnarna utmed vägen blev bortplockade igår - alltså är vintern slut!
  Jag har också några roliga grodor som brukar få ligga på kanten till vår "damm" (alltså cementröret som är nergrävt i "gräs- och bamburabatten", men beroende på poolbygget precis bredvid så har vi (alltså min gubbe) inte tagit av skyddslocket på dammen ännu, så det dröjer innan dom kommer ut i det fria.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 8. Finfina vårtecken, sådana kan vi inte få för många av!
  Hälsningar
  Katarina

  SvaraRadera
 9. Aha... ..nu kopplade jag ihop Annika med rätt trädgårdsblogg. Först hittade jag bloggen med dina hundar. Baksidan kommer bli väldigt fin. Tycker den verkar lite kuperad och lite stenar som kan ge en fantastisk trädgårdsmiljö. Det tar tid och kanske tom är bra att det får göra det. Vissa saker ska mogna fram :)

  Roddisen - de ser gärna ut så efter vintern. Men de blir väldigt glada för en tvätt och vårblöta med vattenkanna eller slang. Särskilt om jorden fortfarande är frusen. De tar upp fukt med bladen också.

  Kram, Carina

  SvaraRadera
 10. Önskar jag hade trädgård när jag ser detta :) jag passar på att önska en glad påskhelg.

  Missa inte Inredningsvis textilvecka som börjar imorgon, massor av läckra tygtips .)

  Ha en skön vecka

  LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

  SvaraRadera