fredag 27 juni 2014

Genom kameralinsen

Det första jag gör när jag kommer hem från jobbet är att slänga upp altandörren och kliva ut i trädgården. Så härligt att gå en runda med vattenkannan, insupa dofterna och se om något har hänt under dagen. En extra dimension blir det när kameran följer med - man upplever trädgården på ytterligare ett sätt genom en kameralins tycker jag.


Som att se humlans arbete vid salvian.


Eller att upptäcka att malvan måste ha slagit ut idag.


Njuta av den vackra stjärnflockan.


Eller den skira lavendeln.


Se att jätteklövern får extra många blommor i år och att de flesta står stolt utan växtstöd.


Och att det inte är så långt kvar innan den vita bolltisteln får sina små stjärnformade blommor.

Glädjas åt att kaprifolen "Lonicera per. Serotina" börjat blomma och sprida ljuvliga dofter vid vår fikaplats på "flustret".

Lummigare för varje år (den planterades 2012) och kanske kommer vi att dåna av den underbara doften om några år? :)

Förra året fick jag ett par sticklingar av denna underbara enkelblommande pelargon, som inte kameran kan göra rättvisa. Alldeles läppstiftsröd är den, och har blommat i många veckor utan att skräpa med ett enda blad! Det vill säga - den ena plantan blommar som ovan och har knappt tid att sätta några blad, den andra satsar allt på bladen och har inte blommat alls.


I uterummet fotar jag också denna hängpelargon. Den skräpar desto mer, men ack så ljuvliga blommor!

Jaha då är det fredag igen. En vecka har redan gått och ytterligare en vecka (lite drygt) ska betas av innan det är semester.

På återseende!
 
 
 

9 kommentarer:

 1. Underbara bilder!
  Ja, känner igen det där: Gå rundan, kolla, se och se än mer... =o))
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 2. Fina bilder. Svårt att få fina bilder på lavendel tycker jag, men där har du lyckats. Plus en fin humla i flykten.
  Den röda enkla pelargonen gillar jag också. Jag har också en, men den skräpar, fast fin ändå.

  SvaraRadera
 3. Så mycket fint hos dig, gillar jätteklövern.
  Underbart med en kaprifol som sprider sin ljuvliga doft.
  Trevlig helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen:)
   Jag har en röd klätterros, vet inte om det kan vara Flammentanz, den fanns här när vi flyttade hit. Min upplevelse är att rosorna behöver minst 1-2 ibland 3 år på sig innan de kommer till sin rätt. I alla fall de känsligare sorterna, de mera härdigare är lättare. Sedan kan man ju underlätta för rosen och inte plantera fullt med perenner runt omkring som "kväver" den innan den har etablerat sig. Jag har lätt för att plantera för tätt, och på flera ställen skulle jag behöva "rädda" rosorna från att kvävas, men jag får hålla undan och klippa påträngande perenner istället. Har ingenstans att flytta dem.
   Lycka till!
   Kram

   Radera
  2. Låter trösterikt, för min Flammentanz ser ganska ynklig ut just nu... Han (hon, den, hen) har ingen konkurrens av andra perenner så jag får väl se tiden an och hålla fritt från ogräs. Tack för ditt svar!
   Kram Annika

   Radera
 4. Så fina bilder! Du är duktig du!
  Hoppas du får en riktigt skön helg

  SvaraRadera
 5. Otroligt vackra blombilder, man blir alldeles hänförd! Ger man sig bara tid och tittar lite på nära håll så är ju också dom flesta blommor - och blommande ogräs - enormt vackra!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Känner igen det där, med trädgårdsrundan och att den blir ännu bättre med kameran runt halsen ;)
  hm, kaprifol saknar jag i min trädgård inser jag nu... den där såg väldigt fin ut, härlig färg! Skriver upp den på villhalistan! ;)
  Kul att du säger att vår altan påminner om en amerikansk veranda, maken vill bygga om den vid en omklädnad av huset, just för att den skall bli ännu mer som en amerikansk veranda..;)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 7. Att få se så mycket vackert genom kameralinsen är en lycka och att vi får vara med och titta gör det ännu trevligare. Du har så många fina blomster!
  Agneta kram

  SvaraRadera