söndag 22 december 2013

När solen tittar fram

Små pauser i julstöket är välbehövligt. Promenader med vovven, lite fotande av en trädgård i vila. Här kommer några bilder från idag.


Det är något vackert över en vintervilande trädgård också. Men nog vore lite snö över alla döda kvistar och blad barmhärtigt.

Note-to-myself: "Gräsmattan" behöver lite omsorg i vår. Även om det är och ska få förbli en skogstomt så behövs en rejäl rensning av diverse ogräs.


Rhododendron är i alla fall grön. Och knopparna kommer att bereda mig glädje med sin blomning i vår. Men busken ska vi tukta hårt på vårkanten. Den är gammal och skadad av många vintrar med mycket snö. Vi får väl se hur många blommor det kan bli.


Nävorna har kvar sin gröna färg. Här är flocknäva och några stjärnflockor.


Stjärtmesarna kommer fram ibland och äter av talgbollarna. De är väldigt skygga och svåra att komma nära. Och väldigt söta! 
Det känns som om dessa talgbollar kommer att bli väldigt fotograferade i vinter!
 
 
Axa med sin favoritnalle! Sydd av lillmatte någon gång i mellanstadiet, tror jag. Axa vårdar den ömt och den ska med ut i trädgården varje gång hon går ut. Tanklöst tappar hon den någonstans, men kan ägna en god stund att leta rätt på den innan vi går in. Den får ju inte ligga ute och bli kall!
 
 
 


4 kommentarer:

 1. Det är fantastiskt att många växter har sina knoppar inför våren redan klara. Ser ut att kunna bli fint i din trädgård. En riktigt god jul!

  SvaraRadera
 2. Vilken märklig jul vi har med fullt av gröna blad i trädgårdarna! Svårt att fatta att det är jul när det ser ut så!

  Idag fixade jag en gran utomhus och klädde med massa juläpplen och det kändes helt fel för det var vår-temperatur :)

  God Jul!

  SvaraRadera
 3. Hej Annika.
  Hittade hit genom Lavendia... kul att hitta ännu en trevlig blogg :)
  Så fin den är din hållare till talgbollarna! Har du gjort den själv? Eller köpt... och i så fall var? Stjärtmesar har vi också då och då och de är verkligen söta!
  Nu ska jag kika runt lite mer här...
  Önskar dig en God Jul!

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga knoppar! Du har alldeles rätt i att en trädgård kan vara fin i vintervila. Jag borde gå ut och kika på min, fast de senaste dagarna har det stormat så pass att det inte känns något trevligt – i går försökte soptunnan sig till och med på ett par små flygturer ;)

  Hoppas du får en fin dag och en riktigt härlig jul!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera