fredag 7 februari 2014

Å andra sidan

Ibland tänker jag att jag skulle vilja leva i ett land där det alltid är varmt och skönt. Tänk att varje morgon vakna till fågelkvitter, äta frukost ute i trädgården och sedan ta ett dopp i böljan den blå.Å andra sidan skulle man kanske bli lite blasé efter en tid? Kanske skulle man sakna våra årstidsväxlingar där vår och sommar är en verklig lyx som man försöker ta vara på. (Eller lät det där som surt sa räven?)

Ibland tänker jag att jag skulle vilja ha en "färdig" trädgård som man bara går runt och njuter i. Då och då kanske man klipper av en vissen blomma eller flyttar någon växt som frösått sig fel. Jag kan se det framför mig som i ett rosa skimmer - hur jag skrider fram i en sval sommarklänning med en sax i ena handen och en korg över armen. Ingen träningsvärk eller svett så långt ögat når. Det största problemet för dagen är om jag ska dricka hallonsaften i bersån eller i kaffegrottan!


Å andra sidan skulle jag sakna glädjen i att drömma om olika designlösningar för min trädgård. Jag skulle sakna att ta i fysiskt och att vara fullkomligt slutkörd på kvällarna för att jag grävt, kört skottkärra, klippt sly eller rensat ogräs.

Å ena sidan är det nog bra som det är. Å andra sidan kanske annorlunda också är bra...Knepigt tema detta! Surfa in hos "Bland rosor och bladlöss" och titta på hur andra tolkat "Å andra sidan".
 
http://blandrosorochbladloss.blogspot.se

 
 
Ha en trevlig helg!

10 kommentarer:

 1. För min del så tror jag det är bra med årstidsväxlingar och att man får kämpa lite för det man vill.
  Ha en fin dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Annika, Jag väljer att låta det vara som det är nu :)
  Även fast det är tungt ibland och även fast jag har svårt att kämpa mig igenom januari och februari!
  För inte sjutton bli Australiensarna så lyckliga som vi blir över en liten knopp i brun jord!!

  Bättre som vi har :D

  Kram

  SvaraRadera
 3. Så bra beskrivet. Tror vi alla haft de tankarna ibland. Men jag vill nog sitta här och höra regnet mot rutan (som jag gör just nu) och veta att jag bor i ett land där visserligen vintern är mörk och kall och ibland regnig men där sommarnätterna är ljusa och lätta som chiffong. Och måtte aldrig min trädgård bli klar. Jag skulle bli galen om jag inte fick krypa på knä och rensa ogräs och gräva och förbättra min tunga lerjord i ivern att skapa en ny rabatt :) Jättebra tolkning du gjort!

  Önskar dig en fin helg!

  Kram Anita

  PS! Såg att dina chilisar äntligen grott. Håller tummarna för att dom blir kraftiga och fina.

  SvaraRadera
 4. Ja, jag skulle inte vilja byta ut våra årstidväxlingar mot sommar året om! Även om vintern kan kännas lång ibland så föredrar jag det som det är! Vad skulle man annars längta till?

  SvaraRadera
 5. Så underbart skönt det lät att bara glida runt i trädgården och klippa ett blad här o där, utan slit och utan värk. Kanske skulle man skaffa en liten trädgårdsdräng som gör de tunga jobben nu när kroppen inte är så medgörlig längre. Och att leva i ett varmare klimat vore inte heller så dumt, men nu är det som det är. Å andra sidan är det kanske lika bra det:-)

  SvaraRadera
 6. Høres ut som paradis :-)
  På den andre siden ville en kanskje kjede seg litt uten utfordringer?

  SvaraRadera
 7. Ett underbart inlägg! Känner väl igen mig i dina å ena och andra. Jag får liksom njuta den där hallonsaften i den ofärdiga trädgården, förmodligen iklädd "tager-vad-man-haver"-kläder som blivit smutsiga av trädgårdsleken. Mmmmm.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 8. Om vi hade haft ständig sommar så tror jag att vi skulle sakna andra årstiderna.
  Men visst jag skulle å andra sidan inte ha något emot att tillbringa vintermånaderna i värmen:o)

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 9. Jag gillar verkligen din tolkning av temat! Man kan även jämföra det med att tex bo vid havet, har du havsutsikt varje dag tänker du inte på det till slut. Äter du godis varje dag blir det inte lika gott...det är väl här vårt svenska "lagom" kommer in. Lagom och lite av allt blir bäst, eller?
  Ha det gott!/Anna

  SvaraRadera
 10. Trevlig tolkning av temat! Jag håller med, omväxling förnöjer. Att längta till våren och planera för sommaren ger mig energi.
  En fin vecka önskar Eva Linnea

  SvaraRadera