lördag 15 februari 2014

Dags att väcka pelargonerna till liv

Jag har nog alltid haft pelargoner. De har varit väldigt bekväma att sätta i blomlådor. Blommat villigt hela sommaren i full sol och glatt klarat både mängder med vatten och lite torka. Visst har de skräpat lite regniga somrar och nästan möglat när de blivit för frodiga, men om jag klippt ur dem så har det ändå gått bra. Samtidigt har jag känt att det är lite väl stor tantvarning omkring dem, jag har inte riktigt kunnat ta dem till mig.

Men, precis som jag har ändrat mig när det gäller så mycket annat inom växtvärlden sen vi flyttade ut hit på landet, så har jag också ändrat mig vad gäller pelargoner. Jag gillar dem mer och mer och i vinter har jag sparat en del i boden.

Idag var det dags att ta fram dem och plantera om dem. Det har jag minsann läst på nätet att man ska göra! ;) Den 15:e februari anses som ett magiskt datum att plocka fram och väcka sina vintersovande pelargoner. Då är det lämpligt att öka vattningen, klippa bort allt dött och plantera om dem.

Oj, oj, så skräpiga de var! Nästa år ska jag åtminstone klippa bort blommorna innan jag ställer in dem i boden för vintern.

Det kändes gott att klippa ur allt dött, plantera dem i bästa krukjorden och ge dem rejält med vatten. Tyckte faktiskt att de såg lite gladare ut efteråt! Precis som jag inbillar mig att bilen blir piggare när jag just har tankat den! ;)

 
Ha det gott!
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Jag tokgillar pelargoner!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jeg blir også mer og mer glad i pelargonier.
  Tror nok helt sikkert at dine ble i godt humør av å bli stusset og stelt med i dag :)

  SvaraRadera
 3. Jaså det visste jag inte aatt man skulle göra just idag! Jag skvätte på mina en liten skvätt häromdan, den första för vintern... kanske dags att ta fram dem snart då. Jag brukar inte göra det så här tidigt bara, har inte riktigt plats för dem, men men...
  Kram Gunilla

  SvaraRadera