fredag 28 februari 2014

Hemligheter och öppenheter

Naturen döljer många hemligheter och en del av dem är säkert jobbigt för den att bära. Tänk om naturen kunde tala om för oss vad den får se och uppleva! Det gör den ju så småningom, men det tar tid för naturen att skvallra för oss att gifter har dumpats i sjöar och vattendrag, vad luftföroreningar och skövling av regnskogar gör mot naturen m.m.


Själv har jag nog inga hemligheter. Inte när det gäller trädgård i alla fall. Tvärtom, där är jag öppen, blottar min okunskap och min trädgård. Det blir mycket roligare så!Inte är det hemligt att oxalisen tittar upp!Och inte är det hemligt att det är hög tid att låta några av paprikaplantorna få husera i egen kupé.Det är inte heller hemligt att chilin växer så det knakar...... och att jag är överlycklig över att rudbeckian "Starlight" grott med ett trettiotal små plantor, men att jag är mindre nöjd med att rudbeckia "Wild Swan" bara grott med två små plantor. Det vore ju himla praktiskt om jag kom ihåg om jag gjorde på olika sätt när jag sådde de två sorterna, men det gör jag ju förstås inte!

Sista icke-hemlisen är att min källare (som håller ca 8-10 grader) gömmer ett antal frön som jag planterat och som snart ska tas upp och "väckas"! Var de ska få plats någonstans blir en annan fråga!

Hos "Bland rosor och bladlöss" hittar du fler tolkningar av dagens tema Min hemlighet!

blandrosorochbladloss.blogspot.se
 
Trevlig helg!
 

10 kommentarer:

 1. Oj oj oj så det växer. och jag som inte satt ett enda frö än så länge, men det skall bli.
  Ha det så bra ! Marika

  SvaraRadera
 2. Du har verkligen lyckats med dina frösådder! Men vad många Starlight du kommer att ha i trädgården ;)

  Hur som, såklart du har hemligheter du med det är jag helt övertygad om, Men det är Din hemlighet!

  Kram och ha en skön helg!

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder!! Det börjar klia i mina fingrar direkt. Undrar din hemlighet när du lyckats så himla bra:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Tanken är läskig och svindlande! Tänker ibland att det kanske vore bättre om naturen verkligen visade oss vad vi gör mot den... ..i tid. Frösådderna ser jättefina ut. Ska se om jag får ner paprikorna i morron..

  Ha en härlig helg! Kram, Carina

  SvaraRadera
 5. Vilken läcker bild på berget. Det är ganska skönt att slippa hemligheter
  Ha en fin helg
  kram Meta

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig växtkraft...=)
  Trevlig helg !

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 7. Den översta bilden är magisk! Ser att det växer rejält hos dig (förutom Wild Swan då). Dina chilisar var ju tröga i starten men nu ser dom verkligen frodiga ut. Samma här, dom har bildat en djungel och jag är tvungen att, tidigare än vanligt, ge bort en plantor för att ge plats åt annat. I nästa vecka är det dags att så tomater. Sår dom sent då jag har dom ute och inte kan sätta ut dom förrän månadsskiftet maj/juni. Sår jag då för tidigt blir dom så stora så då blir det verkligen en djungel. Men dom brukar hinna ge enormt med skörd ändå.

  Ha en fin helg!
  Kram Anita

  SvaraRadera
 8. Härligt att se när det växer som det gör!
  Ha det gott!/Anna

  SvaraRadera
 9. Älskar den första bilden, helt fantastisk! Tänkvärda ord om miljön också. Så härligt att ha så många fröplantor att glädja sig åt. Jag har inte sått ett enda frö än, har tyvärr inga goda förutsättningar för att dra upp egna plantor där jag bor, men oj så sugen jag blev ändå när jag såg dina bilder.=)

  SvaraRadera
 10. Kloka tankar - om naturen och dess hemligheter.
  Så fina dina frösådder ser ut! Själv kämpar jag på med jordmandel och ramslök. Den senaste är verkligen en utmaning...
  Må väl
  /E

  SvaraRadera