tisdag 18 februari 2014

Jag vill ha vår!

Nu kliar det i mig av vårlängtan!

Jag vill:
 • dricka kaffe utomhus insvept i en filt, med näsan vänd mot en värmande sol,
 • städa undan torrt och dött ur rabatterna,
 • kratta löv,
 • springa ut och in med små plantor som behöver vänjas vid utelivet,
 • fortsätta med oavslutade trädgårdsprojekt.
Kort sagt: Jag vill ha vår!
 
I väntan på den riktiga våren får jag leta efter små tecken på att den är på gång. Axa och jag passerar ibland ett torp på våra promenader där det nu är fullt av snödroppar! Så fina de är! Jag måste komma ihåg att sätta sådana lökar i höst.
 
 
Hemma hos mig puttrar det om kärleksörten. Bråttom, bråttom att titta upp!
 
 


Jag tror det här är klockhyacint som kikar upp.

 
Färgprakten får tulpanerna inomhus stå för än så länge.
 
Förresten så kikar vitlöken upp som jag satte i höstas. Undrar om den klarar sig om det kommer en riktig köldknäpp? Någon som vet?
 
 
Glad tisdag!
 
 3 kommentarer:

 1. Igår hade vi liksom vår hår, solen strålade från en klarblå himmel och det var 7 grader varmt. Men då fick jag lite spader, det kändes som för tidigt......men jag längtar efter mer energigivande sol, det gör jag helt klart.
  Min man kommer från Tyskland, från Holstein som väl anses vara ett av de större rosodlardistrikten och det där med att odla rosor är nog inte så himla lätt, av vad jag förstått, det är så mycket som kan tillkomma. Jag visade honom youtube filmen och han log!!! Apropå ditt förra inlägg!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Klart du skall prova! Det är man är ny entusiast som det blir bäst. Då har man inte dom där dumma skygglapparna, i alla fall är det så jag tror! Kör hårt och meddela gärna resultat framöver, det är så roligt att lära sig nytt, tycker jag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, det är mycket längtan nu. Och så härligt med det som tittar upp. Men jag vaknade till en vit värld och det snöar rätt bra.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera