lördag 29 mars 2014

På resa, del 1 - Botaniska på Gran Canaria

Vi har varit på semester en vecka på Gran Canaria. Underbart med sisådär 22-24 grader varmt och sol från en klarblå himmel. Vi har badat i både pool och hav och fått vårt lystmäte av D-vitamin i solen. Verkligen en njutning för själen att få byta vyer och miljö ett tag!

Nedan en bild på utskikten från vårt rum.


En dag hyrde vi bil och besökte botaniska trädgården vid Las Palmas. Verkligen en exotisk upplevelse som kan rekommenderas. Visar ett urval av alla bilder jag tog.

 
Jag vid den kaktus som jag brukar kalla "High Chaparall". Vet inte vad den heter egentligen. Hemma har jag haft den som krukväxt - här gigantiskt stor!
 
 
I pinjelunden med L.
 
 

Denna såg ut som en maskros.


Blommorna liknade också vårt gula ogräs. Men det latinska namnet var "asteraceae". "Babcockia Platylepsis" stod också intill namnet för er som är bevandrade i latinska namn. Blev väldigt förtjust i den faktiskt, trots att jag har alldeles för mycket av de gula maskrosorna här hemma.


En inspirationsbild att tänka på här hemma kanske?


Vacker damm i anslutning till pergolan.


Med denna fining vilande på en sten.

 
Fantastisk "Ficus socotrana".
 


Underbart vacker papegojblomma."Se till att plocka dem utan besvär..."  som björnen Baloo sjunger.


En suckulent av gigantiska mått.


Som sagt, ett besök i botaniska vid Las Palmas på Gran Canaria rekommenderas! Med 27 hektar av exotiska planteringar så hade vi kunnat gå där många fler timmar än vi gjorde! Helt överväldigande!

Får nog bli fler inlägg från Gran Canaria! Vill ju visa bilder från vår bilresa i bergen också!

 
See ya!
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar