söndag 30 mars 2014

De stora giganternas fall - före- och efterbilder

Aj, min kropp värker! Armarna, ryggen och benen! Vojne, vojne undrar om jag tar mig ur sängen imorgon?

Vi har varit ute hela helgen i det härliga vädret och jobbat. Under vår semester blev nämligen våra träd nedtagna som vi väntat på hela vintern. 15 träd sammanlagt, fem granar på baksidan, några träd bakom bodarna och ett antal träd på framsidan. Virket och riset är borttaget men ett antal kvistar har vi samlat upp. Vi krattade igår och idag samt fyllde 11 stora svarta plastsäckar med granris på baksidan. (Minst lika mycket finns kvar på framsidan).

Lite före- och efterbilder:


Granarna på baksidan som gjorde det ganska mörkt. Dessutom stod de på en bergskant så jag ville gärna ta bort dem innan stormar tog dem.


Så här ser det ut efteråt. Dålig motljusbild, men man kan se att det blivit betydligt ljusare. Nu skulle jag vilja plantera en magnolia här.


En gigantisk gran bortanför stora stenen är borta. Likaså ett antal träd bakom bodarna. Lägger in en sommarbild från 2012 så ser man kanske skillnaden:


Marken var mjuk och maskinerna har gjort stora gropar på sina ställen. Vi har gediget arbete framför oss med att fylla igen och släta ut.

 
Jag är glad över att de lyckades rädda min bok (som jag antar är självsådd) när de fällde träden. Den här boken sitter jag ofta och tittar på i vardagsrummet när kvällssolen glittrar i de bronsfärgade bladen under vintern.
 
 

Även dessa träd är borta nu. Så här ser det ut numera på framsidan:


Anledningen att de träden togs bort var för att de inte mådde bra. Förra ägaren hade fyllt upp jord kring stammarna vid markberedning och det tålde de inte. Jag var lite nervös för att någon av dem skulle falla in över grannens tomt. Nu ska här planeras för nya träd! Vi har börjat så smått, en ginnalalönn, en kastanj, en fläder och ett gullregn är planterade längst bort. Jag drömmer om bollpil, flera lönnsorter och kanske rönn...

Det var min helg. Trodde nog att jag skulle vårpiffa med fina krukor och annat när jag kom hem från semestern, men det blev annat att göra istället. Och vi känner oss väldigt nöjda med resultatet av trädfällningen. Jag tror att det kan blir riktigt bra på sikt!

 
Det var allt för denna gång! Ha en toppenvecka!


1 kommentar:

  1. Full aktivitet i trädgården hos dig. Men den där träningsvärken är ganska "behaglig"

    SvaraRadera