söndag 4 maj 2014

Insikten

I höstas så påbörjade jag spontant ett grävprojekt på framsidan. Spontant och spontant förresten - det hade nog förekommit i mina tankar lång tid innan det startades. Är det inte ofta så med dessa trädgårdsprojekt - det känns som om de är spontana men i själva verket så har de värkt fram genom en massa inspiration från bloggar, tidningar och trädgårdsböcker! Mina tankar var att skapa en sittplats på framsidan av trädgården som känns ombonad och mysig att sitta i. Början på projektet ser du här.

Vi har fortsatt så smått i vår. En del av jorden vi beställde för att "laga" hjulspåren efter maskinerna som fällde träden har fått utgöra rabattjord...

 

För några veckor sedan så planterade vi en avenbokhäck i en halvcirkel. Därav de små pinnarna!


All den tomma jorden ska fyllas med mina frösådda perenner och vallmo är det tänkt. Och så rosor i framkant!


Idag satte L plankor i bakkant som rabattkant. I framkant får vi väl välja något "medgörligare" som rabattkant. Innercirkeln vill jag helst ha grus i, men det återstår att se.


Den här sittplatsen blir som gjord för att sitta och fika i på förmiddagen. Man kan sitta där och njuta av förmiddagssolen och samtidigt titta på vårt hus. Ingen UTBLICK alltså, utan INBLICK. L kom därför på att vi ska kalla nya sittplatsen för INSIKTEN.

Helgen är slut och vardagen tar vid. Det har varit en helt underbar ledighet!
 
Ha en bra vecka!
 
 

7 kommentarer:

 1. Vilket stort projekt, men bra kommer det helt säkert att bli.

  SvaraRadera
 2. Så vackert er trädgård ligger, sådär med naturen som granne. Så fin utsikt! Men också fint att vända blicken inåt ibland, ett perfekt namnval till platsen!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 3. Så fint det kommer bli på Insikten. Mysig fikaplats. Spännande att följa fortsättningen.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. "Insikten". Det var ett fint namn. Tror ni kommer få många härliga stunder där! Ska bli spännande och se hur projektet fortlöper.

  Ha en fin dag

  SvaraRadera
 5. Så vackert redan nu, tänk vad fint det kommer bli när häcken vuxit upp lite och grönskar.
  Kram Annica

  SvaraRadera
 6. Så fiffigt med benämningen av eran sittplats:) Gillar formen och avenboken! Ska bli spännande att följa fortsättningen!!
  Tack för titten/Merja

  SvaraRadera