tisdag 27 maj 2014

Med Utsikt mot en Insikt

 Vi har ställt ett par gamla väderbitna stolar i Insikten. Riktigt mysigt att sitta där i kvällssolen och kika mot huset.Jag har en känsla av att det kan bli en favoritplats!
 


De utplanterade frösådderna trivs och både fläckflockel (på bilden), echinacea, miscanthus och lammöron växer. Stäppsalvian växer också, men på ett väldigt konstigt sätt. Bladrosetterna ligger platt mot marken. Kanske börjar de växa på höjden snart?

Tänk när avenbokshäcken ramar in platsen! Då kommer vi ha dubbla häckar mot vägen i Insikten, thuja och avenbok. Någon sa att det där med avenbokshäck är ett tioårsprojekt att få till, men så länge bladen är så vackra så gör det mig inget!


Bänken som L byggde åt mig förra året har fått sin plats under lönnen, och får väl kallas Utsikten för att spinna vidare på temat. När man sitter på bänken så har man utsikt över Insikten och blicken kan söka sig bort över fält och väg.

Bänken kom till efter inspiration från en fin bänk hos Anna med "Goda stunder och tokiga idéer". Bänken är gjord av lecablock som putsats och så har L gjort sittbrädorna över med avrinning så att bänken ska må bra av att stå ute. Stadig och fin!
 
So Long!
 
 


1 kommentar:

  1. Bra tips med bänken !
    Vilka vackra namn på fina platser i din trädgård - gillar insikten skarpt !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

    SvaraRadera